Reklama

Aktuální ceny kryptoměn

Burzy a směnárny

 Ať už držíte kryptoměny na burze nebo v hardwarových peněženkách, každý způsob s sebou nese jisté výhody a nevýhody. Kryptoinvestoři, kteří nedrží své peníze na kryptoburzách z bezpečnostních důvodů, mohou být do jisté míry limitováni.

 Například pokud urychleně potřebujete směnit své kryptoměny za fiat peníze. Uživatelé tak nemohou rychle reagovat na změny cen kryptoměny, pokud se rozhodnou vybrat své peníze. Burzy si zase účtují docela vysoké poplatky za vklady a výběry peněz. V tomto ohledu je třeba zvolit správný poměr bezpečnosti a pohodlí.
  Taktéž některé burzy postupují správným směrem a v budoucnu by měly svým uživatelům umožnit připojovat se a obchodovat s kryptoměnami přímo z hardwarové peněženky.
Každá, zákony dodržující správná směnárna nebo burza, působící v EU má má za povinnost verifikaci klienta, pokud chcete měnit vyšší částky. Bez verifikace totiž podle aktuálně platných zákonů proti praní špinavých peněz, směníte maximálně ekvivalent 1000€ v horizontu několika málo dní.

Směnárna Virtualproperty

Také v ČR lze bez problémů směnit běžnou měnu za kryptoměny a opačně. Jednou z nejlepších (ne-li přímo nejlepší) je směnárna Virtualproperty, kde můžete prodat, nebo koupit kromě BTC také měny LTC, ETH a BCH.
Velikou výhodou směnárny Virtualproperty je kromě rychlosti také intuitivní a jednoduché ovládání uživatelského rozhraní, skvělá mailová nebo telefonická podpora a v neposlední řadě pouze 2% poplatek ze směny. Brzy vám na blog dám návod jak nakupovat a prodávat u směnárny Virtualproperty.

Burza Coinbase

Pokud chcete obchodovat na burze, doporučujeme například americkou burzu Coinbase, která sídlí v San Francisku. Oproti směnárnám je výhodou fakt, že na burze můžete svoje kryptoměny držet v jejich peněženkách. Nevýhodou jsou zákaznická podpora v angličtině a nesrovnatelně vyšší poplatky za nákup a prodej kryptoměn.
Od loňského roku nabízí Coinbase možnost výplaty za prodej kryptoměn na účet u PayPal - psal jsem o tom v článku Jak na směnu z Coinbase přes PayPal.

Možnost prodeje nebo koupě kryptoměn v Bitcoinmatu

Ve větších městech najdete "bankomaty" u kterých lze zakoupit nebo prodat kryptoměny. Hlavně tedy BTC.
U nás provozuje Bitcoinmaty několik společností. Namátkou mohu uvést https://www.wbtcb.com nebo https://bitcomat.com. Na jejich stránkách najdete i mapy s umístěním těchto "bankomatů" a návody jak je používat.
Nákup i prodej v automatu, ať je od jakéhokoliv výrobce, je snadný a intuitivní. Na obrazovce jsou vždy uvedeny instrukce, které Vás celým procesem provedou.
Cena za prodej a nákup kryptoměny odpovídá kurzu pro danou službu uvedenou na stránkách provozovatele daného Bitcoinmatu.
U prodeje bitcoinu se platí poplatek síti za uskutečnění transkace. Tento poplatek je závislý na vytížení sítě. Je třeba zvolit takový poplatek, aby ke směnárně bitcoiny dorazily včas. Doporučuje se zvolit prioritní poplatek v přednastavených možnostech vaší peněženky, případně si ho nastavte sami, pokud to vaše peněženka umožňuje.

Věděli jste, že v počtu Bitcoinmatů patří Česká republika ke světové špičce?

Další směnárny a burzy

To, co vidíte výše je jen malý zlomek z toho, co trh s kryptoměnami nabízí. Po celém světě existují stovky směnáren, burz a dalších aplikací, napojených na kryptoměny a obchodování s nimi.
Namátkou můžeme uvést burzy Kraken, Bitsdaq, Binance, Bitfinex, Crex24, nebo CoinMate... Což jsou léty a uživateli ověřené burzy.
Pokud najdete kdekoliv na internetu nabídku na služby kryptoměnové směnárny nebo burzy, buďte obezřetní a nejprve si zjistěte reference. Díky anonymitě kryptoměn jsou vody internetu bohužel plné podvodníků, kteří se snaží připravit vás o vaše finance.



Můj blog a jeho rozvoj můžete podpořit malým příspěvkem v různých kryptoměnách. Díky. 👍👍

Komentáře

Reklama