Reklama

Aktuální ceny kryptoměn

Jak nakoupit své první kryptoměny?


 V médiích se poslední týdny dočítáme zprávy o tom, jak cena kryptoměn roste do závratných výšin. Především nejznámější z nich, bitcoin, je vděčným tématem. Samozřejmě, že i každá korekce ceny, která je pro trh zdravá, je předmětem článků o tom, jak kryptoměny padají. Taková korekce právě v této chvíli probíhá. Bitcoin ztratil přes noc 10% své hodnoty a s ním i většina nejznámějších kryptoměn. Takové období je nejvhodnějším pro nákup kryptoměny. 

Dovolil jsem si tedy udělat vám návod, jak nakoupit kryptoměny přes českou směnárnu a tou je Virtualproperty. Pro ukázku jsem koupil měnu Litecoin (LTC) za 100 Kč. Vzhledem k poplatkům, nejen u Virtualproperty, ale i u dalších směnáren a burz, nedoporučuji nakupovat pravidelně takové menší částky, jako jsem zvolil já pro tvorbu tohoto návodu. U Virualproperty je poplatek 2% z transkace, minimálně však 20 Kč. Takže já jsem z té stokoruny vlastně zaplatil poplatek 20%, ale dělám to jako koníček a tak mě to nebolí a vám, začátečníkům, mohu tak udělat návod pro nákup. 

Proč doporučuji právě Virtualproperty? Asi proto, že to je směnárna česká, s českým vlastníkem, s českou telefonickou podporou a já jsem s jejich službami nad míru spokojen. Nakoupit a prodat přes tuto směnárnu můžete měny BTC, ETH, BCH a LTC. To jsou hlavní měny, jejichž nákup je společností zautomatizován. Pokud vám nevadí delší doba nákupu (v řádu hodin), pak vám Virtualproperty zprostředkuje nákup prakticky jakékoliv jiné měny, kromě těch opravdu anonymních, jako je například Monero. Více informací o dalších kryptoměnách na https://www.virtualproperty.cz/detail-clanku/nakup-jine-kryptomeny/


  Virtualproperty je také jedním ze zakládajích členů České kryptoměnové asociace jež je uskupením podnikatelů v oboru kryptoměn. Jejími členy jsou například kryptoměnové směnárny, burzy, provozovatelé kryptoměnových "bankomatů", kryptoměnové "banky", těžaři a těžařské "pooly", společnosti vyvíjející technická řešení v oblasti blockchainu a další. Česká kryptoměnová asociace sdružuje firmy a podnikatele, kterým není lhostejné, jakým způsobem je obor kryptoměn vnímán veřejností, orgány státní správy, či zástupci jiných oborů. Sdružuje firmy, kterým záleží na tom, jaké podnikatelské, legislativní a regulatorní prostředí je v České republice v oboru kryptoměn nastaveno. Firmy, které mají za cíl šířit dobré jméno kryptoměn jak prostřednictvím poskytování kvalitních a poctivých služeb klientům, tak prostřednictvím zlepšování všeobecného povědomí o kryptoměnách jako takových, ale i o tom, že obor kryptoměn již dospěl a kvalitou poskytovaných služeb již předčí leckteré jiné obory tradiční ekonomiky.

Tak jdeme na to, pohodlně se usaďte a pozorně čtěte:

  1. Otevřete si stránku www.virtualproperty.cz. Můžete se zaregistrovat a provést verifikaci vaší osoby podle standartů KYC a AML, tak abyste mohli později prodávat a nakupovat i větší objemy. Bez registrace a verifikace totiž můžete nakoupit, či prodat kryptoměny maximálně v ekvivalentu 1.000,- € každých 7 dní.
    Pokud se chcete registrovat, zaregistrujte se, pokud jste již zaregistrovaní, přihlašte se do svého účtu a můžeme začít nakupovat.



  2. V následující tabulce vyberte jakou kryptoměnu chcete nakoupit (BTC, ETH, BCH nebo LTC), dále za jakou měnu budete nakupovat (CZK nebo Euro) a adresu vaší peněženky, kam chcete kryptoměnu poslat. Já tedy nakupuji LTC za 100 Kč, respektive za 80,- Kč, protože už předem počítám s poplatkem (2%, minimálně však 20,- Kč).


  3. Odešlete přesnou částku korun na vygenerované číslo účtu. Hlavně nezapomeňte na variabilní symbol a zprávu pro příjemce, aby bylo možno vaši platbu správně přiřadit.


  4. Do mailu vám přijde samozřejmě potvrzení o zahájení obchodu.


  5. Jakmile bude transkace dokončena, což jsou řádově desítky minut (záleží na rychlosti vaší banky), budete opět upozorněni mailem.



  6. A samozřejmě za pár minut se vám krypto objeví v peněžence.


     
     
    Jednoduché, že? Příště bude návod opačným směrem, ikdyž myslím, že je to opravdu tak jednoduché, že nebude zapotřebí.
     

Můj blog a jeho rozvoj můžete podpořit malým příspěvkem v různých kryptoměnách. Díky. 👍👍

Komentáře

Reklama