Reklama

Aktuální ceny kryptoměn

Jak nakoupit BTC přes trafiku sítě GECO?

 Jelikož se živím službami v cestovním ruchu a kryptoměny jsou pouze mým koníčkem, narazil jsem nedávno na problém, kdy jeden český turista na pláži v Chorvatsku ztratil peněženku se všemi osobními doklady, penězi a platební kartou. Zůstal mu jen mobil, který měl v tu chvíli naštěstí na apartmánu připojený k nabíječce.
Doklady vyřeší přes zastupitelský úřad ministerstva zahraničních věcí ČR, to je otázka jednoho telefonátu a následné cesty na zastupitelský úřad do Splitu nebo Rijeky, kde jsou úředníci MZV ČR v letní sezoně přítomni. https://www.mzv.cz/

Co však dělat bez financí?
Ano, možností je spousty a jednou z nich jsou kryptoměny. Nemusíte žádné vlastnit, abyste někomu ze svých příbuzných v takové svízelné situaci mohli pomoci.
V Chorvatsku totiž můžete od července 2019 směnit kryptoměny na hotovost na kterékoliv pobočce Chorvatské pošty, takže příjemce v Chorvatsku potřebuje pouze kryptoměnovou peněženku ve svém mobilu, například Atomic wallet, jehož instalace je jednoduchá a intuitivní.

Stažení aplikace a její instalace zabere pár minut a je ihned připravena k používání.

1. V seznamu kryptoměn vyberte bitcoin (BTC)


2. Klikněte na tlačítko RECEIVE


3. Sdílejte svou BTC adresu tomu kdo Vám bude posílat peníze


Tak a dále je to na Vašem kontaktu, který Vám chce poslat peníze. Ten se nejprve podívá na webové stránky www.bitstock.com 


Poslat Vám může minimálně 1000 Kč a maximálně 25000 Kč. Jako první krok vyberte nákup za hotové. Já jsem pro ukázku zvolil 10000 Kč.
Dále vyplní BTC adresu Vaší peněženky, kterou jste mu poslali a svou mailovou adresu, na kterou obratem obdrží instrukce k platbě.


Po shrnutí objednávky zaškrtne políčka se souhlasem se zpracováním osobních údajů a objednávku odešle.


Okamžitě uvidí číslo objednávky a možnost stáhnout si v PDF formátu pokyny k platbě (ty přijdou ostatně i na zadaný email).



Takto vypadají pokyny k platbě.Ty si vytisknete, případně uložíte do mobilu a vyrazíte do nejbližší prodejny GECO trafik, kde to obsluha zadá do systému, zaplatíte vybranou sumu a člověk bez prostředků v zahraničí je má během několika minut na své peněžence Atomic v mobilu.


Nyní stačí s mobilem zajít v Chorvatsku na nejbližší poštu, kde výše popsaný postup na nákup proběhne v opačném pořadí a vy dostanete hotovost v chorvatských kunách na ruku během 30 minut.
Je to celkem jednoduché a rychlé, že?

Potřebné odkazy:
https://atomicwallet.io/
https://www.bitstock.com/ 
https://www.mzv.cz/
https://www.posta.hr/zamijenite-kriptovalute-u-zadarskim-postanskim-uredima 

Můj blog a jeho rozvoj můžete podpořit malým příspěvkem v různých kryptoměnách. Díky. 👍👍  




                        Reklama:

Komentáře

Reklama