Reklama

Aktuální ceny kryptoměn

Přichází kolaps Bitcoinu?

 Zdá se, že cena bitcoinů negativně reaguje na zvýšenou nejistotu na akciových trzích. Obavy kolem druhé vlny COVID-19 a rostoucí dluhová krize fungují jako odpor vůči nárůstu indexu S&P 500. Na druhé straně, zatímco zlato v těchto dobách drželo své zisky, bitcoin také začíná vykazovat slabost. 
Charles Edwards, finanční analytik a zakladatel společnosti Capriole Investments na svém Twiterovém profilu uvádí: "Korelace bitcoinů a akcií v roce 2020. Korelace za všech časových výšek. Všimáte si trendu? Vysoká úroveň strachu a nejistoty (VIX) = vysoká úroveň korelace."


200denní klouzavý průměr pro SPX 500 je na 2 693 $, ekvivalent bitcoinů je na 6 073 $. S ohledem na nejnovější pokles také rozsah SPX mezi 2 600–2 800 USD odpovídá cenovému rozpětí 6 500–7 500 USD v bitcoinech. 60denní (reálný) index volatility BTC je v současné době na 5,4%, což je ve srovnání s předchozími dvěma roky nižší rozmezí. 

Tolik ktátký úryvek z článku kryptoměnového nadšence, vystupujícího pod přezdívkou artanax a píšícího články na svém blogu v rámci webu Publish0x.com 

Tak, a dost, nám běžným uživatelům nicneříkajících termínů a grafů.
Já bych to shrnul a berte to prosím jen jako můj názor, který se nakonec může ukázat jako nesprávný. Konec Bitcoinu byl za dobu jeho existence prorokován již tolikrát, že to ani nepočítám. Je celkem možné, že cena Bitcoinu krátkodobě klesne, ovšem pokud se potvrdí výše uvedený graf a korelace Bitcoinu s akciovými trhy, pak to bude známkou, že na trh kryptoměn vstoupili korporátní hráči, ačkoliv se nám snaží tvrdit, že tomu tak není.
Pro nás drobné investory bych v tom viděl 2 roviny skutečnosti.
  1. Pokud rozumíte obchodování na burze, pak pro vás bude vývoj ceny Bitcoinu předvítalnější, což je víceméně výhoda.
  2. Pár velkých hráčů může cenu Bitcoinu ovlivňovat, což je jasná nevýhoda. 
Záleží na vás co si z tohoto vezmete a jak s informacemi naložíte.
Já jsem pro svůj článek čerpal data z webu Publish0x, kde si mimochodem můžete čtením článků vydělat i pár "korun" vyplácených v ERC20 tokenech DAI, BAT nebo LRC. 

Můj blog můžete podpořit jakýmkoliv příspěvkem v kryptoměnách. Děkuji.


Komentáře

Reklama