Reklama

Aktuální ceny kryptoměn

NFT tokeny na podporu Ukrajiny

 Ukrajinské ministerstvo pro digitální transformaci zahájilo sbírku prostřednictvím NFT tokenů na pomoc s financováním své armády. Projekt byl poprvé oznámen na začátku března, ale sbírka NFT s názvem „Meta History Museum of War“ je aktivní až nyní. Sbírka má být „muzeem NFT“ dokumentujícím historii ruské invaze na Ukrajinu.

Sbírka v současnosti obsahuje 54 NFT dokumentujících události prvních tří dnů války. Ilustrace vytvořili ukrajinští a mezinárodní umělci a každá z nich odkazuje na tweet dokumentující nějaký aspekt invaze a reakci světa na ni. "Každý token je skutečnou zprávou z oficiálního zdroje a ilustrací od umělců, ukrajinských i mezinárodních,“ píše ukrajinské ministerstvo pro digitální transformaci na svém webu Meta History Museum of War.

Podle webu je základním úkolem projektu uchovat vzpomínku na skutečné události této doby, šířit pravdivé informace mezi digitální komunitou ve světě a shromažďovat dary na podporu Ukrajiny.

Projekt NFT je nejnovějším způsobem, jakým se Ukrajina obrátila k digitálním aktivům, aby financovala svou obranu. Země od začátku války vybrala na darech v kryptoměnách více než 100 milionů dolarů a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nedávno podepsal zákon, který oficiálně legalizuje kryptografický průmysl.

Zdroje:
https://metahistory.gallery/
https://www.engadget.com/


Můj blog a jeho rozvoj můžete podpořit malým příspěvkem v různých kryptoměnách. Díky. 👍👍

Komentáře

Reklama