Reklama

Aktuální ceny kryptoměn

Je PI nová kryptoměna, na které může opravdu zbohatnout každý?


 Určitě jste slyšeli o bitcoinových farmách. V počátcích bitcoinu vám totiž k těžbě stačil obyčejný procesor, jaký má v notebooku každý. S přibývajícím množstvím těžařů ovšem stoupaly také nároky na výkon. Již několik posledních let má smysl těžit pouze na specializovaných digitálních obvodech. Kromě toho, že těžba bitcoinu vyžaduje množství drahého hardwaru, spotřebovává také obrovské množství energie a snadno se tak může stát, že z ní nebudete nijak výrazně profitovat. Proti tomu se staví nová kryptoměna Pi, kterou lze těžit bez nákladů, pouze prostřednictvím smartphonu. Ikdyž, co si budeme namlouvat, Bitcoin je jen jeden a nenahraditelný.

 Univerzita ve Standfordu přišla s unikátním projektem, který by v případě úspěchu přiblížil kryptoměnu všem lidem. Nároky na hardware jsou minimální, fakticky k těžbě totiž nedochází přímo v mobilu, ale je přenesena na digitální infrastrukturu. Datové přenosy samozřejmě probíhají, ale v neznatelné míře, stejně tak využití baterie. Systém tak všechno provede za uživatele, který má pouze jediný úkol. Jednou za den navštívit aplikaci a potvrdit, že je aktivním těžařem.
PI je stejně jako nejznámější digitální měna Bitcoin založena na technologii blockchain.

Aplikace Pi Network je dostupná v Google Play a App Store. Registrace je jednoduchá, na výběr je přihlášení pomocí telefonního čísla nebo Facebooku. Vývojáři si ovšem zakládají na bezpečnosti, každá osoba může těžit pouze z jednoho zařízení a pro přístup do aplikace je třeba zadat jméno někoho z již aktivních těžařů.  Můžete zadat můj kód "vasekweg"

Při registraci získáte 1 Pi jako bonus, poté těžíte s frekvencí 0,1 Pi za hodinu.

S širší uživatelskou základnou ovšem bude frekvence těžby nově registrovaných klesat, až se při 1 miliardě uživatelů zastaví úplně (takže kryptoměna PI bude mít omezený počet mincí). Zisk si můžete navíc zvýšit přizváním dalších uživatelů. 

 
K dnešnímu dni je v síti zapojeno téměř 15 milionů "těžařů" a každým dnem přibývají tisíce dalších.
 

Aplikace je stále v procesu vývoje, ke vstupu na burzu by mělo dojít v letošním roce. Dokud tedy měna nebude zalistovaná, nebude mít žádnou hodnotu. Její následná hodnota zůstává předmětem predikcí a spekulací, dosavadní vývoj však vypadá velmi příznivě.
Odhady hovoří o tom, že jeho výše by měla dosáhnout minimálně jednotek dolarů, velcí optimisté hovoří až o stovkách dolarů. Držme se však při zemi a počítejme s cenou spíše v řádu desítek centů, než celých dolarů. I tak je to zajímavá možnost, jak si v budoucnu o nějaký ten dolar přilepšit. 

 
Výhody: Potenciál zisku je ohromný. Pokud se autorům projektu podaří naplnit zamýšlený plán se zalistováním na burze či se zprovozněním tržiště služeb. A jelikož první uživatelé těží v rychlejším tempu a prakticky zdarma, tak proč váhat? 
Nevýhody: Kryptoměna je zatím bezcenná a pokud se naopak plány autorům nepodaří zrealizovat, ztratíte každý den několik minut života.
 
Odkaz na white paper a zároveň odkaz na stažení aplikace ZDE
Při instalaci aplikace budete vyzváni k zadání uživatele, který Vás pozval - můžete zadat můj nick - vasekweg

 

Můj blog a jeho rozvoj můžete podpořit malým příspěvkem v různých kryptoměnách. Díky. 👍👍

Komentáře

Reklama